multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A belga világhírű sör ismerősei hamarosan megkóstolhatják a Grimbergen-apátság archívumaiban több mint 200 évig érintetlen receptek alapján készített különféle sörkülönlegességeket.

A Norbertine apátsági szerzetesek a közelmúltban egy olyan könyvgyűjteményre bukkantak, amelyet a francia forradalom során szinte elpusztított a tűz. Megmutatták, hogy a Grimbergen sört a múltban főzték – az utolsó alkalommal 1798-ban.
A nevét valószínűleg ismerik a sörözők, hiszen a dán óriás Carlsberg rendelkezik egy engedéllyel, hogy a nemzetközi piacon Grimbergen néven ismert sört állítson elő.
De most az apátság testvérei, amely Brüsszel közelében található, magát az eredeti sört akarják főzni. Az ókori hagyományokat a könyvekben – egyesek a 12. századból – részletesen ötvözik a korszerű technikákkal a korlátozott kiadású tételeket.
“A sör mindig az élet része volt az apátságban, és büszkék vagyunk a mai sörökre” – nyilatkozta Karel Stautemas, az apátság egyik elöljárója.
“Nagyon örültünk, hogy olvashatunk többet a régi sörfőzési hagyományokról az ősi szövegek oldalain. Órákat töltöttünk a latin és öreg holland nyelvű könyveken, és felfedeztük az előző évszázadokon főzött sörök összetevő listáit. , a használt komlót, a hordók és palackok típusait, és még az évszázadokkal ezelőtt termelt sörök listáját is.”
Az apátság belsejében elhelyezkedő, a helyszíni bárral és étteremmel ellátott vendéglátó helyet a 2020-as év végén nyitják meg a nyilvánosság számára, és várhatóan mintegy 10 000 hektoliteret termel.
Forrás: CNN
Kövessetek minket a facebookon is!

Ez is érdekelhet…

Túl a Michelin csillagokon
Repülőgépek, melyek étteremként funkcionálnak
Szálloda, ahol minden ehető

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!