multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Új gasztronómiai trend jelent meg Londonban, a nem őshonos szürke mókusok húsának elkészítése került középpontba néhány étteremben. Ez a hír röppent fel még az év elején a Telegraph brit napilapban.

London egyes részein ugyanis nagyon elszaporodtak a szürke mókusok, ez pedig az őshonos vörös mókusokat veszélyezteti. Ezért a londoni séfek azt találták ki a vörösök védelme érdekében, hogy éttermeik alapanyagai közé beemelték a mókushúst is.

Egyes vendéglátóhelyeken lehet kapni mókushússal töltött palacsintát, vagy épp abból készült, lassú tűzön főzött ragut, sőt egyikben már lasagna-alapanyagként is szerepelnek a kis szürkék.

Hovatovább, a megkérdezett éttermek vezető séfjei egyöntetűen azt mondják: vendégeik kifejezetten érdeklődnek a mókusból készült fogások iránt. Különösen azok, akiknek fontos, hogy a hús, amit fogyasztanak, ne kényszertartásban levágott állatból származzon. Ha ilyen húst választanak – márpedig a vadon élő, fogyasztás céljából elejtett mókusok esete ilyen –, azzal karbonlábnyomukat is csökkenthetik.

Forrás: mandiner.hu/Telegraph

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A világ legveszélyesebb étele
Visszatér a büfékocsi a balatoni járatokon
Magyar a világ legjobb chiliszósza

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!