multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola közös ötlete folytán, egyedülálló dolgot hoztak össze Magyarországon, de a világon is: a Jupiter nevű Foodtruck kocsija ugyanis: A világ első olyan foodtruckja, amiben csak fogyatékos emberek dolgoznak.

Egyelőre még csak értelmileg fogyatékos emberek dolgoznak a pult mögött, de a Fruccola tulajdonosai terveznek egy következő, speciális autót is üzembe állítani, amiben kerekesszékesek is tudnak majd dolgozni.

Úgy hírlik, hogy a Jupiter nem csak az alkalmazottakban különleges, hanem a kínálatban is: raclette-et is készítenek, ami speciális, svájci típusú félkemény sajtfajta.
Magyarországon nem igazán elterjedt, mert drága, és különleges eszközök kellenek az elkészítéséhez.

Az országban egyébként több hasonló vállalkozás is működik, de a Jupiter egyik előnye, hogy a dolgozók kint lehetnek a szabadban, és van kapcsolatuk a vendégekkel. Fesztiválokra járhatnak, a társadalom hasznos tagjának érzik magukat.
A környezetvédelem is szempont, az evőeszközök mind lebomlóak.

December végéig pedig egészen biztosan megtaláljuk őket az Allee-nál. 

Facebook olalukon azt írják: “A Jupiter büfékocsiban kiváló alapanyagokból készítjük a szendvicseket, salátákat. Kiváló minőségben, fogyatékos személyek által, mindezt pedig környezetbarát csomagolásban, szuper kísérő italokkal.”

Szerintem érdemes kipróbálni, te is így gondolod? Mi a véleményed?

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Ne hagyd ki! Tirpák gasztronómiai fesztivál
Megalakult Európa legnagyobb gyógyszállodalánca
A hétvégén rendezik a vegetáriánus fesztivált
Új gasztrofesztivál a Balatonon
Budapest lett a legélhetőbb város

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!