multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Szlovénia

Az első nyolc hónapban 4,5 millió turista látogatott Szlovéniába, és összesen 11,8 millió vendégéjszakát töltött az országban – közölte a szlovén statisztikai hivatal hétfőn.

A turisták száma 6,3 százalékkal nőtt az év első nyolc hónapjában a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, ebből a külföldi turisták száma 7,9 százalékkal, a belföldi turisták száma pedig 1,5 százalékkal bővült.
Szlovénia a tavalyi rekord év után újabb rekordévre számít a turizmusban. 2018-ban 5,9 millió turista látogatott az országba, és 15,7 millió vendégéjszakát töltött ott.
A legtöbb turista Németországból érkezett az országba, őket az Olaszok és a Hollandok követték.

Horvátország

Az első hat hónapban Horvátországban nőtt a külföldi turistáktól származó bevétel, amely így elérte 2,72 milliárd eurót (846,8 milliárd forint), ami 5 százalékkal, azaz 127 millió euróval (39,5 milliárd forint) több, mint tavaly ugyanezen időszakban – közölte hétfőn az idegenforgalmi minisztérium a Horvát Nemzeti Bank (HNB) adataira hivatkozva.

Gari Cappeli turisztikai miniszter a sajtónak úgy nyilatkozott: az elmúlt öt évben a turiszták száma az év első hat hónapjában 62 százalékkal, az ágazatból származó bevétel 51 százalékkal nőtt.

“Az év első felében elért eredmények bizonyítják, hogy a turizmus előrelépést ért el Horvátország, annak felismerésében, hogy az ország egész évben látogatható” – mondta. Hozzátette: ehhez hozzájárult az ország belsejében növekvő és fejlődő úgynevezett kontinentális turizmus is.
A külföldi turistáktól származó bevétel a második negyedévbe is nőtt 2,33 milliárd euróval, ami szintén öt százalékkal több, mint 2018. május-júniusi időszakban.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Európa kulturális fővárosai
Merre tovább turizmus?
Megnyílt a látogatók előtt a John Lennon révén legendássá vált Strawberry Field Liverpoolban
A legkülönlegesebb foodtruck
Mit eszünk majd 10 év múlva?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!