multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A térség gasztronómiai kultúráját és a helyi barackból készült ételek és italok gazdag választékát ismerhetik meg a látogatók a Gönci Barack Vigasságon, amelyet július 6-án rendeznek meg Boldogkőváralján.

Az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok kapják a főszerepet a programon immár hetedeik éve – közölték a szervezők.
A rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka lesz, amelyből 19 párlatot lehet megkóstolni, a barack mellett nemes és vad gyümölcsökből, málnából, birsből vagy aszútörkölyből.
Idén már második alkalommal a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak az ételek gazdag kínálatáról, így számos, a környéken és országszerte is elismert helyi étterem kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatják meg a látogatók.
A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők, standjaiknál többek közt sajtot, mézet, krumplilángost, baracklekváros palacsintát és házi süteményeket is lehet fogyasztani.

A programot óránként különféle gasztronómiai workshopok színesítik majd, el lehet lesni pálinka, a kovászos kenyér, a debreceni kolbász vagy a húzogatós rétes készítésének alapjait is.
A jó hangulatról utcazenészek gondoskodnak, a gyerekeket a koncertek mellett játszóházban, szalmabálavárban és kézműves foglalkozásokon várják nemezeléssel, korongozással és hennafestéssel.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak Brüsszelben
Hűha! A neves séf leveskockát használt?
A világ legjobb éttermei 2019-ben
Megjelent a Magyar Konyha idei balatoni gasztrokalauza
Büntetik a bikinit Montenegró egyik turistaközpontjában

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!