multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A kereskedelmi tévének köszönhetően egyre ismertebbé váló magyar séf, Rácz Jenő hazaköltözött külföldről, és most itthon is szívesen nyitna éttermet.

Tanulmányait a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskolában végezte, majd hároméves szakmai gyakorlatát a Le Méridien Budapest hotelben töltötte. Tizennyolc éves korában külföldön folytatta, az Egyesült Királyságban dolgozott, majd Dániában és Ázsiában szerzett tapasztalatot.
2016-ban lett az akkor nyíló Taian Table étterem séfje Sanghajban, amelynek élén nyolc hónappal később a legrangosabb szakmai elismerést, a Michelin-csillagot is kiérdemelte. Ő lett a legfiatalabb magyar szakács, aki ezt az elismerést megkapta, majd egy év elteltével, 2017-ben az első magyar lett, aki kétszer is részesült az elismerésben.

Így nyilatkozott az Indexnek:
„Egész karrierem alatt szinte kizárólag fine dining éttermekben dolgoztam, ehhez a világhoz kötődöm. Ettől még persze elképzelhető lenne most valami más is, de nem: egy rám jellemző, zászlóshajó-éttermet szeretnék, fúziós konyhával, ahol nincsenek szabályok, csak szabad stílus, és ahol a világ minden tájáról származó alapanyagokkal lehet dolgozni” – mondja. Egyelőre nagyjából ennyit lehet tudni az új étteremről, meg annyit, hogy bár Gerendai összekötő kapocs lesz, nem egy harmadik Costesről van szó, hanem egy új, saját márkáról.

Ti mit szóltok az új étterem híréhez?

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Kedvező szezont várnak idén a magyar utazási irodák
A boltok új generációja
Megújult a margitszigeti Danubius Thermal Hotel

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!