multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Azt persze mindannyian tudjuk, hogy vannak olyan csodálatos helyek a világban, melyet szinte mindenki szívesen látna egy időre legalábbis. De vajon tényleg melyek ezek a turisták által kedvelt helyek?

Az egyesül királyságbeli ár-összehasonlító szakértői csoport a Travel Supermarket a Google segítségével, létrehozott egy térképet: Hol szeretne a világ nyaralni? címmel. A térkép megmutatja melyek a legkeresettebb országok – vagyis azok a célpontok, ahova ha lehetőség adódna azonnal elutaznánk.

Talán nem túl meglepő, hogy a listavezető Olaszország lett, a világ minden tájáról szeretnének eljutni, élvezni gyönyörű városait és a dolce vita életérzést. A második helyen is egy mediterrán ország, Spanyolország áll, míg a harmadik helyre a világ másik oldala Ausztrália került (bár itt ez kérdéseket vet fel, hiszen az egy kontinens, nem ország. A negyedik helyen Franciaország, az ötödiken Görögország végzett.

A térképre nézve rögtön látható – USA, Oroszország és Kína toplistájának élén is Olaszország áll. Európában is Olaszország a nyertes, mindössze néhány kivétel van, mint például az Egyesült Királyság, Izland, Svédország és Finnország mely Spanyolországot sorolta az első helyre.

Forrás: lonelyplanet.com

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A térség gasztronómiai kultúrája mutatkozik be a Gönci Barack Vigasságon
Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak Brüsszelben
A világ legjobb éttermei 2019-ben
Megjelent a Magyar Konyha idei balatoni gasztrokalauza
Hoppá! Színészből vendéglátós?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!