multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A Massimo Bottura Modenese remekműve ismét a világot vezeti

Massimo Bottura nagyszerű személyiséggel bír magas színvonalú nemzetközi projektekkel, de az Osteria Francescana egy kis diszkrét étterem marad a viszonylag szerény olasz Modenában.
Előfordul, hogy az egyik legszebb étkezési élményt nyújtja a világon, ötvözve a hagyományokat a heves modernitás, a filozófiai koncepciók és a régimódi ízlés, a melegség és a merészség között.
Különböző lehetett volna: a konzervatív helyiek után az étterem korai napjaiban szinte zárva volt, és ellenállt a Bottura hagyományos olasz konyhájával szemben.
Szerencsére a helyben született séf és amerikai felesége, Lara Gilmore kitartott. Természetesen a Bottura-t a séfek, a kritikusok és az étkezők közelítik meg mind haza, mind a világ minden tájáról.

A Bottura narratívákat énekel az ételén keresztül, a környező Emilia-Romagna régió összetevőivel játszva. A kurzusok közé tartozik a Parmigiano Reggiano öt korosztálya, amely az ételeket a régió neves sajtjain keresztül különböző hőmérsékleteken, textúrákban és ízlésekben, valamint az Adriai Chowder-en keresztül veszi.

Ez utóbbi a pirospozsgás „kalózhajó” formája, amely tele van tengeri csigákkal, borotva kagylóval, kék homárral és szarvasgomba kagylóhússal, mint az utazás, a szezonalitás és a helyi tengerpart reprezentációja.
Élelmiszer megfelel a művészetnek: A konyhai alkotásokat erősen befolyásolja a művészet és a zene (különösen a jazz), és az étkezőterület három elegáns szobából áll, amelyek kiváló minőségű kortárs műalkotásokkal díszítettek. A lap tetejére: Az Osteria Francescana a 2016-os világ 50 legjobb étterme listáján szerepel, 2017-ben No.2-nek nevezték el, és visszatér a 2018-as kiadás csúcstalálkozójához, a The World’s Best Restaurant díj nyertese, amelyet S.Pellegrino és Acqua Panna szponzorál.

Images: Paolo Terzi; portrait: Alessandro Moggi
Forrás: https://www.theworlds50best.com/The-List-2018/1-10/Osteria-Francescana.html

 

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!