multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Alig öt év alatt sikerült felépíteni a Daxing Nemzetközi Repülőteret.  A Szeptember 30-án nyitó reptér egyetlen terminálból áll, amelynek alapterülete 1,4 négyzetkilométer, vagyis nagyobb, mint a londoni Heathrow négy terminálja összesen. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy hatalmas távolság lenne a kapukig.

A repülőtér sok különlegessége közül az egyik az, hogy csillag alakúra építették meg. Ennek köszönhetően az utasoknak a legtávolabbi kapuhoz is csupán 600 métert kell sétálniuk, vagyis jóval kevesebbet, mint a nagyobb európai vagy amerikai reptereken. Erre persze szükség is van, a számítások szerint ugyanis évente több mint 100 millió utas fordul majd meg a terminálban. A repülőtérhez hét futópálya tartozik.
Mindez mintegy 3241,44 milliárd forintba került.

Még egy nagyon fontos különlegessége a világ talán egyik legszebb repterének, hogy úgy építették meg, hogy képes legyen ellenállni egy 8-as erősségű földrengésnek is.
A hétemeletes épület a világ első olyan terminálja, ahol két indulási szint is van. Minderre az óriási utazóközönség miatt volt szükség.

Forrás: wired.co.uk

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban
Romániában is növekszik a vendégéjszakák száma
A világ kedvenc úti céljai
Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak Brüsszelben
Hoppá! Íme Magyarország első bike foodja

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!