multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Átadták az idei „Pro Gastronomia” díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK). A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére. A díjazottak személyét az ötletgazda Dr. Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Ebben az évben az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

Íme a díjazottak:

  • Olivier Roellinger, 3 Michelin-csillagos séf, a Relais & Chateaux alelnöke, megálmodója és megvalósítója a nevét viselő európai szakácsversenynek.
  • Varga Károly, 22 olimpiai és világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa, a Kígyósi Csárda Étterem és Panzió szakmai mentora, a kecskeméti 48 Étterem és Bár konyhafőnöke.
  • Vomberg Frigyes, food stylist, az európai versenyen 2016-ban első helyezést, a lyoni döntőben 2017-ben negyedik helyezést elért magyar Bocuse d’Or csapat tagja és coach-a.
  • Ifjúsági díjazott: Böröcz Zsófia, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a Konyhafőnök 2018-as szériájának nyertese, gasztromentor, a N’iceroll fagylaltozó tulajdonosa.

Kövessetek minket a facebookon is!

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!