multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Ha esetleg Dubajban szeretnénk enni valamelyik vendéglátóegységben, ne csodálkozzunk rajta, ha nem lesz virágokkal díszítve, vagy esetleg virágszirmokkal, vagy egyéb növényi úgynevezett “alkatrésszel”. Azonban a Dubai önkormányzat nem jelentette be a tilalom bevezetésének okát. Egyetlen ok az lehet talán, hogy túl sokan fotózzák az ételeket, és töltik fel az instagramra.

Korábban egy brit élelmiszer-higiéniai társaság, a HSF Training már figyelmeztetett: az étellel érintkező virágok – még ha fogyasztásra alkalmasak is – veszélyesek lehetnek, mivel a rajtuk lévő különböző szennyeződések miatt súlyos megbetegedéseket okozhatnak.

A változás azonnal hatályba lépett, és tiltja a „mindenféle természetes rózsát és virágot a nyilvánosság számára kínált élelmiszerek és italok elkészítéséhez”.

Az önkormányzat tisztázza továbbá, hogy a tilalom magában foglalja az „élelmiszerhez hozzáadott vagy dekoratív okokból használt” virágokat. Azt is megjegyzi, hogy minden olyan étkező, amely nem követi az új szabályozásokat, jogi következményekkel szembesül, de nem részletezi a pontos büntetéseket.

Forrás és fotó: thenational.ae

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A legjobb magyar utcai kaját keresik
Milyen drága egy vacsora a nagyvilágban?
Egy francia séf azt követeli, hogy az éttermét vegyék ki a Michelin-kalauzból
Megnyitott a Barceló Budapest
Hoppá! Magyar szálloda lett Kelet-Európa legjobbja

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!