multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Ma elkezdődött a rangos verseny Lyonban. Mindössze két napos lesz a verseny, így január 30-án estefelé lesz eredményhirdetés.

A magyar boxban kétféle úgynevezett “téma” készül. Az egyik a tányértéma, amely egy francia klasszikust idéz meg. Nevezetesen a zöldséges chartreuse. Padlizsánnal és különféle kagylókkal.

A hústéma pedig borjúhús. Lényeg, hogy a csontot is fel kell használni. A hústéma neve pedig: “magyar vasárnapi sült”.
Persze nem csak a borjúhús lesz a tányéron. Megjelenik ravioli Madeira mártás, különféle chipsek, és fehérrépa és sok-sok más finomság.

Hazánkat Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli. Ő egyébként a mezőny legfiatalabb tagja.

A versenyre kijutott magyar csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke lesz, commisként pedig az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd (Kistücsök) nyújt majd támogatást, coachként Segal Viktor működik közre.
A zsűriben pedig ott lesz Széll Tamás is.

Érdemes követni az eseményeket!
Kiemelt kép: bocusedor.com

 

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!