multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A Hortobágyi puszta 1999 óta az UNESCO világörökségi listán is szerepel.
A CNN legújabb listája a 800 négyzetkilométeres tájegység számos látványosságát is megemlíti, mint például a Kilenclyukú hidat, a daruvonulást, az itt élő, különösen veszélyeztetett nagy túzokokat vagy a vízibivalyokat. A hatalmas terület jelentős része lakatlan, ezért a fényszennyezettség rendkívül alacsony. Tiszta éjszakákon tökéletes helyszín a csillagnézésre is – írja a CNN.

A híres Hortobágy

Hortobágy Hajdú-Bihar megyei község Debrecentől 36 kilométerre nyugatra a Balmazújvárosi járásban. Hortobágy Magyarország legnagyobb területű községe.

1699 nyarán építették meg a hortobágyi csárdát, melynek kocsmárosát Debrecen városa vámszedéssel is megbízta. 1785-ben szekérállást építettek mellé, ebből alakították ki a mai Pásztormúzeum épületét. 1827 és 1833 között Povolny Ferenc tervei alapján épült meg a „Hortobágyi Kilenclyukú híd”, amely Közép-Európa mindeddig leghosszabbnak tartott közúti kőhídja. 1891. augusztus 5-én adták át a települést átszelő vasútvonalat, amely növelte az érdeklődést a terület, különösen a nyaranta megrendezett pásztortalálkozó és a hídi vásár iránt. A mai Hortobágy területe 1952-ig Debrecen határához tartozott, akkor Balmazújvároshoz csatolták, majd 1966-ban alakult önálló községgé.

A bejegyzés forrásául is szolgáló teljes listát itt tekintheted meg: https://edition.cnn.com/travel/article/europe-beautiful-places/index.html
Kövessetek minket a facebookon is!

Ez is érdekelhet…

Ismét magyar ételeket kóstolt a népszerű YouTuber
Európa kulturális fővárosai
Kitalálod melyik nemzeti parkunk a leglátogatottabb?
Megalakult Európa legnagyobb gyógyszállodalánca
Te mit látsz a sertéskarajban?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!