multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Több mint negyven magyar és nemzetközi, vulkanikus termőhelyen gazdálkodó pincészet borai, valamint számos hazai és külföldi borszakértő előadásai, mesterkurzusai várják a közönséget a GoVolcanic borfesztiválon november 29. és december 1-je között a budapesti Holdudvarban.

Vajon mitől különlegesek a vulkanikus termőhelyekről származó borok? – teszi fel a kérdést az Európa első “vulkanikus csúcstalálkozójaként” meghirdetett rendezvény, amely a borok termőhelyeinek bemutatására és azok tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektet majd, mint magukra a borokra.

A világ számos részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját ezért geológusok és vulkanológusok előadásai, valamint ásvány- és kőzetkiállítás kíséri majd. Mellettük nemzetközileg elismert borszakértők, sommelier-k, borszakírók és borászok mutatják be szemináriumokon és gyorskóstolókon, melyek a vulkanikus borok jellemzői, és miként befolyásolja a borkészítést a vulkanikus talaj.
A GoVolcanic díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz.
A rendezvényen jelen lesznek Magyarország vulkanikus borvidékeinek termelői, mellettük pedig az Etna, Burgenland, Auvergne, Vulture, Soave, a Monti Lessini, az Azori-szigetek, a Ménes-Aradi Borvidék, a Szerémség, a Garam-mente, a Kanári-szigetek, a kaliforniai Obszidián-hegy és a Golán-fennsík boraival is találkozhatnak az érdeklődők.
A fesztivál teljes programja a https://2019.govolcanic.com honlapon érhető el.

Forrás: MTI

Kövess minket a facebookon is!
A borokkal, borozással, borélményekkel foglalkozó oldalunkat itt találod: borozok.hu


Ez is érdekes lehet a számodra…

A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát
Természetes italok és ételek fesztiválja
Nyomtatott 3D-s „hús” kerülhet rövidesen az éttermek asztalára
Hoppá! Ilyet még nem láttál! Terápiás malac a reptéren
Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!