multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros. A Go Bike integrált városmarketing program keretében Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen.

A felhívásra több mint 50 recept érkezett, ezek közül az előzsűrizéssel szűkített ételek közül a bikefood zsűri választotta ki Magyarország kerékpáros ételét.

Az ország első bike foodjául a „Bike-Roll, fúziós útravaló” elnevezésű kompozíciót választották, amellyel Virág József és a Park Inn Kitchen csapata nevezett.Ez lényegében egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsával” és őrségi füstölt gomolyával töltve.

„A zsűrizésnél kiemelt szempont volt, hogy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető étel szülessen, ami a kirándulókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan. Hazánk első bike foodja zseniálisan ötvözi a nagy nemzetközi streetfood trendeket a helyi értékekkel, így olyan izgalmas étel született, amit egy külföldi túrázó is akár évek múlva fel tud majd idézni emlékei közül. Szeretnénk, hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban már konkrét ötleteink is vannak” – mondta el Bezerics Dani, a Paletta bisztrók tulajdonosa, az egyik zsűritag.

Forrás és fotó: termalonline.hu

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Hoppá! Színészből vendéglátós?
Veszélybe került a horvát turizmus a munkaerőhiány miatt
A Húsvét-sziget problémája
Legújabb street food Budapesten
Naponta indulnak zöld buszok az Isztriára és a szlovén tengerpartra

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!