multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

“Nem kell a vendégek orrára kötni, hogy mit tartalmaz az étel” – mondta a Tamarind indiai étteremlánc executive séfje, aki most komoly bajban van, miután kiderült: londoni üzletükben húsleveskockát használt a vegetáriánusnak feltüntetett ételekben.

Mindez egy volt dolgozónak köszönhetően derült ki, akit épp azért rúgtak ki, mert szólt, hogy a húst tartalmazó alapanyag nagyon nincs rendben.
Az étteremvezető-helyettes, Mafis Ali munkaügyi pert adott be, melynek során elmondta, hogy a felhasznált ízesítő bizonyos étkezés szabályainak (halal) sem felel meg, így a muszlimok sem fogyaszthatják az ételeket a vegák mellett.

Hiába szerette volna elérni az étteremvezető-helyettes, hogy ne verjék át a vendégeket, a Michelin-csillagos séf állítólag közölte: nem kell az orrukra kötni, hogy mi van az ételben, majd kirúgta a jószándékú helyettest.

A menedzserhelyettes munkajogi pere során a bíróság első fokon úgy ítélte meg, hogy jogtalanul távolították el állásából. A férfi 2500 font kártérítést kap.

Egyébként Karunesh Khanna Michelin-csillagos indiai séf, aki olyan hírességeknek főzött, mint David Beckham vagy az Oscar-díjas Charlize Theron, korábban dolgozott Four Seasons-ben és Ritzben is.

Forrás: plantbasednews.org

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A világ legjobb éttermei 2019-ben
Megjelent a Magyar Konyha idei balatoni gasztrokalauza
Nem jó most a horvátországi Rab szigetén nyaralni
Hoppá! Íme Magyarország első bike foodja
Hoppá! Színészből vendéglátós?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!