multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, aki azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást.

“Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot” – mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek.

Alain Ducasse-t, akinek az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek, pénteken fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt.

“A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént” – mondta a séf, aki szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra.

A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.

(MTI)

Kövess minket a facebookon is! 

Ez is érdekelhet… ami még a koronavírus előtt volt…

Elárverezik a világ legnagyobb, magánkézben lévő skótwhisky-gyűjteményét
Ez már a gasztronómia csúcspontja!?
A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát
Hoppá! Ilyet még nem láttál! Terápiás malac a reptéren
Ennyiért kelt el a néhai Anthony Bourdain sztárséf kedvenc konyhakése

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!