multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A Sainsbury’s megnyitotta Nagy-Britannia első olyan húsmentes hentesüzletét, ahol a megszokott termékek szójából, gabonából, vagy épp kenyérfa gyümölcséből készülnek – írja a The Guardian.

Mindez nem vicc, de nem is olyan komoly. Hiszen csak 3 napig tart nyitva a különleges hentesüzlet London keleti részén. A tulajdonos célja, hogy a változó gasztronómiára, az egyre népszerűbb vegetáriánus trendekre reagáljon, és bemutassa, van alternatíva a hentesüzletekben is.

Azért csak rövid ideig tart nyitva, mert a vásárlók felének még eszébe sem jutott, hogy a húst le kellene cserélnie.
Ennek ellenére a Sainsbury’s tájékoztatása szerint idén 65 százalékos keresletnövekedést tapasztaltak a húsmentes termékek értékesítésében 2018-hoz képest.
A változás pedig a gyártók, szupermarketek és éttermek hozzáállásában is meglátszik. Az Unilever például nemrég felvásárolta The Vegetarian Butcher céget, amely húsmentes alternatívákat állított elő, miközben nemrég megnyílt a szigetország első száz százalékig vega szállodája a Skót-felföldön.

Forrás: The Guardian

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Nincs többé marhahús
Tizenkétezer kalóriás hamburgert kínál egy brit kocsma
A Tate Modern volt a leglátogatottabb turistalátványosság 2018-ban Angliában
A montenegrói éttermekben és kávézókban nagy lesz a változás
Jelentős bírságot fizethet, aki leül a Spanyol lépcsőn Rómában

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!