multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi.
Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett.2011-ben azzal a misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról.
A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát.

„Amellett, hogy a legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a fesztiválon” – meséli Nemes Richárd.
A főszervező szerint a minőség egyre inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt. „Ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik” – tette hozzá.

„A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton teltház is volt Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégeink.”
Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire.

A fesztivál legjobb kiállítója címe az Aum Étteremé lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a legjobbnak. A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami „nudli-vér-szilva” hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate „sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St. Andrea Étterem „bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta.

Forrás: hirado.hu

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A magyarok több mint 60 százaléka tervez nyaralást az id
Budapest városkártyát értékesítenek Kínában 
Ez igen! Lenyűgöző étterem

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!