multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát – adta hírül szerdán a BBC News. Családjának közleménye szerint kedden érte a halál Dubajban, ahol 2010 óta élt és éttermeit vezette.

Az 1960-ban Dél-Londonban született Rhodes az amszterdami Hiltonban kezdett séfként dolgozni, ahol megismerkedett az újkonyhával. Egy autóbaleset miatt agyműtétet kellett végezni rajta, talpra állása után visszatért Angliába.
Huszonhét évesen nyitotta meg a londoni Cityben első éttermét, amely alig egy éven belül Michelin-csillagot kapott, csakúgy, mint az egy évvel később megnyílt másik londoni étterme. Számos brit gasztronómiai műsort készített a BBC és más televíziók számára.

2010 óta Dubajban élt családjával, ahol két étterme is működik, és ahol a múlt héten újabb televíziós műsort forgatott. A család közleménye nem részletezte halálának okát. A Rock Oyster Media cég közlése szerint az ITV brit kereskedelmi televíziónak készített új műsort, amikor hirtelen megbetegedett.
Brit sztárséfek egytől egyig elismeréssel adóztak Rhodesnak. “Egy fantasztikus séfet veszítettünk el személyében. Ő volt az a séf, aki a brit konyhát a térképre tette” – írta Twitter-üzenetében Gordon Ramsay.

Jamie Oliver az Instagramon arról írt, hogy “Gary egy fantasztikus séf volt, a brit konyha páratlan nagykövete, aki óriási hatással volt rám, amikor ifjú séf voltam. Újragondolta a modern brit konyhát”. James Martin is megemlékezett arról, mekkora hatással volt életére és a brit gasztronómiára Rhodes munkássága. “Úriember és zseni volt” – írta.

Forrás: MTI/BBC

Kövess minket a facebookon is!


Ez is érdekes lehet a számodra…

Hoppá! GoVolcanic – Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten
A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát
Természetes italok és ételek fesztiválja
Hoppá! Ilyet még nem láttál! Terápiás malac a reptéren
Libaételek kóstolhatók a balatonfüredi Gastro fesztiválon

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!