multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Idén nyáron is rekordot döntött a  vendégforgalom a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein, az elmúlt év hasonló időszakához mérten csaknem nyolc százalékkal többen látogattak el a bemutatóhelyekre – közölte Nagy Júlia, az igazgatóság ökoturisztikai vezetője.

Tájékoztatása szerint ez év tavaszán indult el az igazgatóság Bükk-vidék Geopark népszerűsítését célzó kampánya, elsősorban az egyéni turistákra fókuszálva.
A kampány sikerét mutatja egyebek mellett az, hogy a lillafüredi Anna-barlangot idén 26 százalékkal többen keresték fel, mint 2017-ben, a tavaly január-augusztusi vendégforgalomnak pedig közel a háromszorosát regisztrálták.

Sokan látogattak Szilvásváradra is, a Millenniumi Kilátót felkeresők száma több mint negyedével haladta meg a tavalyit, míg a Szalajka-völgyi Információs Ház forgalma a duplájára nőtt.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrád megyei bemutatóhelyét, az Ipolytarnóci Ősmaradványokat is lényegesen többen keresték fel az idén.
A nemzeti park ökoturisztikai szakemberei arra kérik a látogatókat, hogy az őszi időszakban is figyeljenek oda a környezeti fenntarthatóságra, ne szemeteljenek az erdőkben, legyenek ökotudatosak a pihenésük során – olvasható a közleményben.

Te melyik nemzeti parkot láttad már?

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A legkülönlegesebb foodtruck
Jövő májusban elindul a Tisza-tavi nyaralóhajózás
Új gasztrofesztivál a Balatonon
Mit eszünk majd 10 év múlva?
Hűha! Már ilyen is létezik!?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!