multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Ma már szinte alapkövetelmény, hogy ha valami újat készítünk, építünk, kitalálunk, az már ne szennyezze a környezetünket. Így gondolják ezt külföldi tervezők is – köztük  Richard Moreta – aki egy önfenntartó luxusszállodát álmodott meg.

“Az impozáns torony nem csak egy épület, hanem egy olyan komplexum, mely megfelel minden kihívásnak, melyet a klímaváltozás és a környezetszennyezés elénk állított.
Első körben éppen annak, hogy ne vegyen el életteret a szárazföldeken, hiszen a komplexum a tengerre épülne. Második körben azzal, hogy maximálisan szimbiózisra törekszik a vízzel. A helyet a tenger biztosítja, cserébe a Grand Cancun névre keresztelt építmény folyamatosan tisztítja a vizet, kiszűri a szennyező anyagokat, köztük a szén-hidrogéneket, valamint a szemetet is eltávolítja belőle.” – írja a köpönyeg.hu

“A komplexum szinte teljes egészében napelemekkel lenne borítva, vagyis áramtermelésre is alkalmas, ráadásul nem csak a saját fogyasztását képes megtermelni, hanem Cancun rendszerébe is jelentős mennyiséget táplálna be. De nem csak napelemekkel, hanem szélturbinákkal és hullámerőművekkel és árapály generátorokkal is fel lenne szerelve, hogy a lehető legtöbb tiszta energiát legyen képes előállítani.

Vizet sem pazarolna, hiszen esővízgyűjtők is helyet kaphatnak rajta, valamint sótlanító berendezéssel fedeznék a komplexum édesvíz igényét.

Persze emellett vízalatti étterem – melynél a tengeri élővilág is pazar lehet, köszönhetően a tisztító berendezéseknek – és minden luxus rendelkezésre állhat benne, amit csak a kedves vendégek megkívánnak.

Nem ez az első, és nem is az utolsó hasonló projekt, amit a tervezők megálmodtak, remélhetőleg minél több meg is valósul belőlük. A Grand Cancun a tervező reményei szerint éppen 2020-ra, a jeles évfordulóra ölthetne testet.” – írja a továbbiakban a köpönyeg.hu

Te támogatod a hasonló környezettudatos ötleteket?

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Strandolnál egy felhőkarcolón?
Idegenforgalom a világban
Strandra étkezőkocsikkal
Már zsemle sem kell a szendvicshez?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!