multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Magyarország Tortája – Versenykiírás 2019.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet.

A nevezési díj ipartestületi tagok számára 2019. március 15-ig: 5.000 Ft + ÁFA / torta. 2019. március 16-2019. március 31. között 10.000 Ft + ÁFA / torta.
Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 30.000 Ft + ÁFA / torta.

A nyertes torta lesz 2019. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet tagcukrászdáink számára biztosítjuk a későbbiekben meghatározott feltételek szerint, akik a tortát augusztus 20.-tól árusíthatják.

Új, kreatív ötleteket, lehetőleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat várunk.

Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új magyar receptek és sütemények keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni!
Koprodukcióban készült, több Kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehet nevezni.

A versenymunkák nem tartalmazhatnak:
– aromákat
– fondokat
– növényi habot
– margarint
– modell burkolóanyagot.

A nevezett torták:
– 22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek
– változatos textúrákat tartalmazzanak
– magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.

Értékelési szempontok:
íz: 50 pont, megjelenés, küllem: 15 pont, technológia/praktikum/árérték arány: 15 pont, állag/textúrák: 10 pont, kreativitás: 5 pont, Magyarországhoz való
köthetőség: 5 pont.

Az első zsűrizési körből 5 torta jut tovább a döntőbe. A döntő zsűrizésnél az utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni. A zsűrizés első fordulóját 2019. áprilisában tartjuk, a pontos időpontról a nevezések
lezárta után értesítjük a versenyzőket.

A recepteket, az elkészítés pontos technológiai leírását, valamint a nettó nyersanyag értéket a nevezési laphoz mellékelni kell!
Nevezései határidő: 2019. március 31.

A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.

A nevezési díjat a Mestercukrász Kft. 10402166-50526785-84821001 számú számlájára kérjük befizetni/átutalni. A nevezési díjról számlát állítunk ki.

Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozhatja. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát árusító cukrászdákkal szemben. A nyertes pályázó vállalja és tudomásul veszi, hogy a nyertes receptet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének írásos engedélye nélkül nem hozhatja nyilvánosságra.

A nyertes pályázó az Ipartestülettől kupát és oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatok alapján nagy médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat. A médiafelkérések elfogadása a nyertes versenyző és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség!

Forrás: cukraszat.net

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!