multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A minőségi alapanyagból készült ételeket népszerűsíti a Marhajó ízek fesztivál, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Sárrétudvariban szeptember 14-én – jelentették be a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón a szervezők kedden.

Lendvai Csaba, a Servet-2000 Kft. ügyvezetője, a rendezvény házigazdája elmondta, három éve jött a gondolat, hogy a fiatalokkal meg kellene kedveltetni a vidéki létformát, hiszen egyre kevesebben maradnak falun, valamint kedvet ébreszteni a marhahús fogyasztása iránt, hiszen a marhahúsból készült ételek ritkán vannak jelen a magyar konyhában.
Az immár harmadik alkalommal megrendezendő gasztronómiai és kulturális fesztivál “marhajó” ébresztéssel kezdődik, a délelőtt folyamán a főzőversenybe benevezett csapatok elkészítik ételeiket, természetesen marhahúsból. Az odalátogatókat ökörsült várja áfonyaszósszal, de lesznek marhajó kolbászkák, marhaszegyből és hátszínből készült falatkák vörösborokkal “háziasítva” – ismertette.

A programokon valamennyi korosztály megtalálja a szórakozását, a gyerekek számára lesz solymászás, arcfestés, ügyességi vetélkedő, az idősebbek egyebek közt testépítő foglalkozáson vehetnek részt. A fesztivál fő fellépője Balázs Fecó lesz, de közreműködnek helyi művészeti csoportok is, a 145 éves Zagyva László Vegyeskar, a Parasztkórus, valamint hastánc- és mazsorettcsoport.
A Servet-2000 Kft. családi vállalkozás 200 hektár saját és 300 hektár bérelt területen szántóföldi növénytermesztéssel, magyar tarka marhatenyésztéssel, valamint tejfeldolgozással foglalkozik. A saját udvarukban tartott, illetve felvásárolt sertéseket saját mini húsüzemükben dolgozzák fel. A tartásnál és a takarmányozásnál is odafigyelnek a minőségre, úgy a hús, mint a tej tekintetében – mondta el Lendvai Csaba.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Te mit látsz a sertéskarajban?
Brian Velez az amerikai YouTuber máris utazna hozzánk
Velence, és a csúszós híd
Rekordok a turizmusban
Mégsem épül tulipán formájú felhőkarcoló

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!