multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsíti új kampányában a Magyar Turisztikai Ügynökség, amely gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra hívja a turistákat november 11-ig.

A november 11-i Szent Márton-napi hagyományokat az idén is kiemelten népszerűsíti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) őszi belföldi forgalomélénkítő kampánya részeként.
Az MTÜ a Márton-napot megelőző időszakban átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre. Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni, mert a vendéglátóhelyek különleges ajánlatokkal várják a vendégeket országszerte.

Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján az MTÜ gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra invitálja a turistákat.

A Szent Márton-napra hangolt, bor és gasztronómiai fókuszú kisfilmmel november 6-tól találkozhat a közönség a televízió képernyőjén és a Csodás Magyarország Youtube-csatornán.

A tematikus kampány célja, hogy a gasztronómiai felfedezések mellett belföldi utazásra is inspiráljon. Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző liba ételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte – áll a közleményben.

A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, akiket kiemelten népszerűsít honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatók meg információk.

Libaételeket kóstolhatnak, és nyereményekért is játszhatnak azok, akik november 9-én, szombaton Budapest belvárosában sétálnak. Kóstolj bele az ősz ízeibe! címmel az MTÜ Szent Márton-napi ingyenes kóstolót szervez az Erzsébet téren. Az érdeklődők nemcsak az ünnephez kapcsolódó libás ételekkel ismerkedhetnek meg, hanem a néphagyományokat felelevenítő kvízek kitöltésével játszhatnak a nyereményekért, és virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatják Magyarország tájait.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Rekordszámú turista a csernobili nukleáris katasztrófa övezetében
Libaételek kóstolhatók a balatonfüredi Gastro fesztiválon
A világ legdrágább teje
Márton-napi borfesztivál a Gellért Szállóban
Ismét magyar ételeket kóstolt a népszerű YouTuber

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!