multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Ha külföldön járunk, bizony felfedezhetünk jó néhány, arra a helyre vonatkozó etikett, vagy illemszabályt, főleg ha étkezésről van szó. Most összegyűjtöttem nektek egy top5-ös listát olyan etikett szabályokról, amelyek engem is megdöbbentettek, mikor elolvastam. Íme a lista:

  1. Kanadában, Indiában, Kínában és Németországban szinte kötelező a böfögés. A házigazda – főleg Németországban – meg is sértődik ha nem jelezzük legalább szerény böfögéssel, hogy az étel tetszett. Ja és egy külön szabály, nem illik késsel a burgonyát felvagdosni, inkább villát használjunk.
  2. Egyiptomban ki kell csöppenjen egy kis tea a bögréből. + Ne sózzuk az ételt utólag.
  3. Olaszországban figyelnek arra is, hogy addig nem esznek, míg az össze többi ember az asztalnál meg nem kapja az ételt. Tehát egyszerre látnak neki az étkezésnek. Azonban ha tésztáról van szó, már nem érvényes a szabály.
  4. Biztosan vittél már ajándékba bort névnapra, születésnapra…vagy csak úgy… egy buli alkalmával a házigazdának. Na kérem, ez Portugáliában igencsak illetlenség volna… ne tedd! 🙂
  5. Koreában két kézzel illik egy idősebb embertől elvenni valamit vagy átadni neki. Vajon mindig eszünkbe jutna ez a szabály?

Írjátok meg a véleményeteket! Vagy ha tudtok más meghökkentő etikett szabályról a világ bármely részéről, ne tartsátok magatokban.
Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Kétszeresére nő a szállodák forgalma a nemzeti ünnepen
Top 10 vidéki étterem
Késői vacsora mégsem ártalmas?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!