multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Ha magunk előtt látjuk egy jól hangzó szakma nevét, sokszor felmerülnek bennünk a kérdések: vajon megéri ezt tanulni? Pontosan mit is tanulnak? Na és jól lehet vele keresni?

Először is lássuk mit és mennyi ideig tanulnak ezen a szakon.

A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátói idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus és a vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A képzés ideje 7 félév.

Idegennyelvi követelmény:
Az alapfokozat megszerzéséhez két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges, amelyek közül az egyik nyelvvizsga államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsgával kiváltható.

A szakmai gyakorlat követelményei:
A szakmai gyakorlat tizenkettő hét időtartamú (nappali tagozaton 400 óra, részidős képzésben 200 óra) összefüggő gyakorlat. A szakmai gyakorlat turizmus, illetve vendéglátás tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény tanéttermében vagy tanszállodájában végezhető.

Itt egy összesítő térkép is a felvi.hu oldaláról amely a végzés utáni kilátásokat mutatja:

Végzés utáni kilátások (DPR) - turizmus-vendéglátás

 

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!