multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Egyre népszerűbbek a különböző tematikus utak a turisták körében – mondta Kiss Róbert Richárd szakújságíró.
Példaként említette, hogy vannak templomtúrák, búvártúrák, de kincskereső túrákat is szerveznek. Vannak már úgynevezett titkos utak is: az utazási irodák nem mondják meg előre az úti célt –  fűzte hozzá a szakember, megjegyezve, előzetes felmérést készítenek az irodák az utazók preferenciáiról.

Kiss Róbert Richárd azt is elmondta, hogy az utóbbi időben egyre többen indulnak útnak egyedül. Megfigyelhető továbbá, hogy manapság olyan úti célokat is választanak, amelyek korábban nem voltak népszerűek. A tévésorozat hatására például sokan utaznak mostanában Csernobilba – közölte.

Fontos megemlíteni, hogy “A magyar turizmus aranykorát éli”, erre kiemelkedő bizonyíték Eger és környékének utóbbi években mutatott fejlődése is – hangsúlyozta kedden a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán.

A vezérigazgató sajtótájékoztatón közölte: soha ennyi turista nem érkezett Magyarországra, és soha ennyi fejlesztés nem valósult meg, mint most.
2010 óta a turisták és a vendégéjszakák száma folyamatosan nő, az ágazattól idén is 10 százalékos növekedést vár az MTÜ – mondta arra is kitérve, hogy az előrejelzések szerint a következő években is nőni fog a turisták száma és az ő magyarországi költésük.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Mi történt a legrégebbi brit utazási irodával?
Megnyílt a látogatók előtt a John Lennon révén legendássá vált Strawberry Field Liverpoolban
Indul a Magyarország Étele 2020 szakácsverseny
A hétvégén rendezik a vegetáriánus fesztivált
Rekordot döntöttünk

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!