multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Már régóta foglalkoztat a gasztronómia és azon belül is a különlegességek, érdekes ételek, na és persze, az egyre inkább előtérbe kerülő kifinomult, nem éppen házias ételek készítése, amit persze a gasztronómia Oscar-díjának minősülő Michelin csillaggal tüntet ki.

Mi is ez a Michelin-csillag?

A francia Guide Michelin (angolul: Michelin Guide) egy nevezetes étterem- és szállodakalauz, amelynek Michelin-csillagnak nevezett elismerése a tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsművészet területén.
(Részletesebb ismertetés egy másik cikkünkben lesz.)

Magyarországon egyébként, 3 olyan étterem van amely egy csillaggal büszkélkedhet, viszont tavaly március óta már van 1 olyan vendéglátóhely is amely 2 csillag boldog tulajdonosa lett.

1 csillagosak:

  • Borkonyha, Sárközi Ákos
  • Costes, Palágyi Eszter
  • Costes Downtown, Tiago Sabarigo

2 csillagos:

Onyx, Mészáros Ádám ( Onyx Restaurant, 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8)

Nemcsak a főzés, a különleges és extrém ételek készítése izgatja a fantáziám, hanem az is, milyen lehet enni egy Michelin-csillagos éttermben? Mire számíthat az ember?
Az Onyx étterem honlapjára “tévedve” meglepődve láttam, hogy bizony nem is olyan nagyon vészes árakkal dolgoznak egy Michelin-csillagos étteremben.
Mondjuk egy napi ajánlatban szereplő egyik tétel így hirdetődik:
LAZACPISZTRÁNG RIZOTTÓVAL ÉS MÁNGOLDDAL 5.950.-Ft
Azt gondolom, ezt néha-néha még meg is engedhetni magának az ember. Persze vannak menük 3-4-5 fogással, borsorral… melyek 20.000 Ft alatt nem valószínű, hogy kóstolhatjuk az ízek fantasztikus világát.

Jártál már Michelin-csillagos étteremben?
Írd meg tapasztalataidat!

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!