multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Az UBS legújabb felmérése szerint a világon a legdrágább vacsorákat Tokióban, New Yorkban, és Stockholmban fogyaszthatjuk el. Ezekben a városokban mintegy 100 dollárt fogunk költeni, ha városban eszünk.
De ha a három város közül is a legeslegdrágábbat kellene választani, akkor New York szerepel az élen, mert ott átlagosan 144 dollár, azaz 42 ezer forint alatt nem igazán ússzuk meg a vacsorát. (Nyilván a minőségi és jobb éttermekre kell gondolnunk) A borok háza táján sem jobb a helyzet, mert egy jobb minőségű palack olyan 17 ezer forintért kapható, ez leginkább Tokióban van így.

Na de nézzünk egészen mást, mondjuk ha egy jó vacsora után még kedvünk támad mozizni egyet. Itt sincs túl jó hírem a három legdrágább városba indulóknak. 1 film, olyan 5 ezer forintba kerül.
Mégis, akkor hol a legolcsóbb vacsorázni, szórakozni?

Prága, Mexikóváros, de épp Rio de Janeiro az olcsó kategóriás városok a felmérés szerint. Elvileg 100 dollár alatt megúszható egy könnyed esti szórakozás. (29 ezer forint alatt)
Mexikóváros a legeslegolcsóbb a három közül. 16 ezer forintért egész jóllakhatunk.

Elég hiányos egyébként a felmérés, talán nem is túl reprezentatív, hiszen Budapest például teljesen kimaradt. Talán mi lettünk volna a legolcsóbbak?
Összesen 13 várost (Barcelona, Hong Kong, Mexikóváros, Miami, Moszkva, New York, Párizs, Prága, Rio de Janeiro, Stockholm, Sidney, Tokió, Zürich) vizsgáltak.

Forrás: vg.hu 
Kép: Pixabay

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelni fog…

Megnyitott a Barceló Budapest
Hoppá! Börtönből luxusszálloda?
Hoppá! Magyar szálloda lett Kelet-Európa legjobbja
Egy francia séf azt követeli, hogy az éttermét vegyék ki a Michelin-kalauzból
Húsz százalékkal is olcsóbban lehet idén nyaralni a horvát tengerparton

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!