multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Az új kutatások azt mutatják, hogy a britek csaknem egyharmada úgy véli, hogy a rovarok az Egyesült Királyságban az emberi táplálkozás fő részét képezik majd méghozzá tíz éven belül, az élelmiszer-előállítási kihívások miatt.

Az Egyesült Királyság gazdálkodói szembesülnek az éghajlati válság, a kártevők és a növényi betegségek számos válfajával.  A hétfőn közzétett kutatás pedig azt állítja, hogy a brit felnőttek 32% -a gondolja úgy, 10 éven belül a rovarokra fog összpontosulni a táplálkozásunk.

Az Egyesült Királyságban az ellentmondásos géntechnológiával módosított (GM) növények használatát népszerűsítő iparági csoport, a Mezőgazdasági Biotechnológiai Tanács (ABC) kutatása azt is sugallja, hogy az emberek 72% -a támogatja a fokozott hangsúlyt a technológiára, például az új növénynemesítési technikákra, beleértve a génmanipulációt, a terméshiány kezelése érdekében.

A gyártók, a szupermarketek és az éttermek az Egyesült Királyságban a változó élelmezési szokásokból sok pénzt keresnek, mivel a fogyasztók alkalmazkodnak a rugalmas fogyókúrákhoz – ahol nagyrészt zöldség-alapú étrendet adnak időnként hússal -, és kísérleteznek hús alternatívákkal és növényi alapú étkezésekkel is.

A globális hústermelés káros környezeti hatásai felkeltette az érdeklődést az ehető rovarok iránt, mint alternatív, fenntartható élelmiszer-forrás iránt. A tehenektől vagy sertésektől eltérően a rovarok jelentős számban tenyészthetők anélkül, hogy nagy mennyiségű talajt, vizet vagy takarmányt igényelnének.

A rovarok táplálóak, esszenciális fehérjéket, zsírokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaznak. Fogyasztási hibákat általában nagyüzemi körülmények között tenyésztik.

Mark Buckingham, az ABC elnöke elmondta: „Örülünk, hogy az Egyesült Királyság fogyasztói az innovációt a gazdálkodás jövőjének tekintik. A csúcstechnológia és a termesztési technikák használata lehetővé teszi az Egyesült Királyság számára, hogy megbirkózzon a mezőgazdasági termelők versenyképességének megőrzésével, a biztonságos, megfizethető élelmiszer-ellátással és a természetes környezetünk védelmével kapcsolatos komoly kihívásokkal.

A legfrissebb kutatások szerint a globális ehető rovarpiac 2023-ra meghaladja az 520 millió dollárt (430 millió fontot) 
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint legalább 2 milliárd ember rendszeresen fogyaszt rovarokat. De bár több mint 1000 fajt esznek a világ minden tájáról, ezek alig szerepelnek sok gazdag nemzet étrendjében.

Te szívesen ennél rovarokat?

Forrás: theguardian.com

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Budapest lett a legélhetőbb város
A világ legdrágább teje
11 százalékkal nőtt a belföldi turizmus a második negyedévben
Velence, és a csúszós híd
Hoppá! Magyar szálloda lett Kelet-Európa legjobbja

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!