multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

A gyártók szerint ugyanazt az ízélményt nyújtja az állati helyett növényi alapanyagokból 3D-s nyomtatóval előállított húskészítmény, mint a valós. Sőt, a termék a környezetre és egészségünkre is jobb hatással van.

A Redefine Meat azt ígéri, termékei mind kinézetben, mind textúrában és ízben hozzák a várt színvonalat, mindezt egy nyomtató segítségével – olvasható a The Guardian cikkében.

The Guardian

@guardian

How do you like your beef… old-style cow or 3D-printed? https://www.theguardian.com/technology/2019/nov/10/3d-printed-meat-european-restaurant-menus-environment?utm_term=Autofeed&CMP=twt_gu&utm_medium=&utm_source=Twitter#Echobox=1573374509 

How do you like your beef… old-style cow or 3D-printed?

Manufacturers claim their products taste like the real thing, have huge ecological benefits and could soon be in our homes

theguardian.com

Eshchar Ben-Shitrit, a Redefine Meat igazgatója szerint a nyomtatott húsra való áttérés a környezetre is kedvező hatást gyakorolna. A megnövekedett húsfogyasztási igényre már nincs elegendő erőforrás, az állatok tartása pedig óriási mennyiségű vizet, takarmányt és energiát emészt föl.

Ha például a szarvasmarha-tenyésztést csökkenteni lehetne, a szén-dioxid-kibocsátás is redukálódna. A nyomtatott hús nemcsak a környezetre, hanem az emberek egészségére is jó hatást gyakorolna. Manapság sokan túlzott mennyiségben fogyasztanak húst, a növényi készítmények pedig a koleszterinszintet sem növelnék.

A növényi alapanyagokból készült húst már Oroszországban is forgalmaznak, amely főleg vegetáriánus és vegán körökben népszerű.

Forrás: hirado.hu

Kövess minket a facebookon is!


Ez is érdekes lehet a számodra

Ennyiért kelt el a néhai Anthony Bourdain sztárséf kedvenc konyhakése
Márton-nap a turizmusban is fontos
Hűha! Amikor veszélyes a szelfi
Budapest B oldala – brit lap cikkez Budapestről
Szardíniában komoly gondot okoz a Google Maps

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!