multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Elképesztő fejlődésen ment keresztül a magyaroszági vendéglátás az elmúlt tizenöt évben, Budapest pedig a régió egyik gasztronómiai központjává vált – mondta el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán emlékeztetett arra, hogy a fővárosban egyre több a nemzetközileg elismert vendéglátóhely, és Budapesten a világ egyik legelismertebb gasztrokalauza, a Michelin immár öt egycsillagos és egy kétcsillagos éttermet tart nyilván.

Elképesztő a fejlődés a tizenöt évvel ezelőtti helyzethez, de akár a mai Varsóhoz vagy Prágához képest is jól áll a magyar főváros – mondta el a szakember, hozzátéve azonban: Bécs még azért még Budapest előtt jár a gasztronómiában.
Nemcsak a Michelin-csillagos éttermekről szól azonban a magyar vendéglátás: a fine diningtól a streetfoodig minden kategóriában működnek minőségi helyek. Mindenféle pénztárcához lehet találni megfelelő éttermet Budapesten, de vidéken is nagyon sok helyen – mutatott rá.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke hozzátette: a magas minőségű éttermeknek nemcsak a turisztikai hatása jelentős, ezeket a konyhákat ugyanis az egyre tudatosabb magyar vendégek is értékelik; az ő arányuk a hazai fine dining éttermekben mintegy 50 százalékos.
A turizmus-vendéglátás 2030-ra akár a GDP 16 százalékát is megtermelheti, de már most is komoly verseny van a szektorban a minőségi munkaerőért – összegzett Hamvas Zoltán.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Indul a Magyarország Étele 2020 szakácsverseny
Kitalálod melyik nemzeti parkunk a leglátogatottabb?
A legkülönlegesebb foodtruck
A hétvégén rendezik a vegetáriánus fesztivált
Mit eszünk majd 10 év múlva?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!