multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Szardínia egyik falujának polgármestere a Google Maps-et hibáztatja az eltévedt turisták miatt.
Salvatore Corrias, az Ogliastra megyében fekvő hegyi falu, Baunei polgármestere azt tanácsolta az embereknek, hogy használják a hagyományos papír térképeket, mivel már olyan sok látogatót kellett megmenteni, miután eltévedtek a Google Maps miatt.

Az autóval érkezők ugyanis a Supramonte hegység átjárhatatlan útjain találják magukat, amikor megpróbálják elérni a fehér homokos partokat a sziget keleti partja mentén. Az elmúlt évben 144 alkalommal hívták ki a tűzoltókat vagy a hegyi mentőcsapatokat, hogy megmentsék az eltévedt turistákat.
“Az emberek nincsenek hozzászokva a helyi földutakhoz, ezért használnak Google Maps-t. Kis idő után azonban rájönnek, hogy nem egy rendes úton vannak, és így nekünk kell menni megmenteni őket.”

A helyi rendőrség ezért közúti táblákkal jelzi a környéken: “Ne kövesse a Google Maps által javasolt utasításokat”. A polgármester emellett intenzívebbé fog tenni a közösségi médiában folytatott információs kampányt, miközben papírtérképeket biztosít az embereknek.
“Ez valódi problémává vált. Igaz, nem tilthatjuk meg annak a Google térkép használatát, de figyelmezetetni tudunk: Ne használja a Google Maps alkalmazást, mivel rossz útra fogja navigálni.”

A helyi hatóságok szerint tájékoztatták már a Google-t arról, hogy probléma van az alkalmazással.
A Google szóvivője elmondta: „Tisztában vagyunk a problémával Szardíniaban, ahol a Google Maps néhány sofőrt olyan utakra vezet, amelyek nem jól járhatóak. Jelenleg azt vizsgáljuk, hogyan lehetne jobban figyelmeztetni a járművezetőket az ilyen típusú utakról.”

Forrás: theguardian.com


Ez is érdekelhet…

Budapest B oldala – brit lap cikkez Budapestről
Európa legszebb tájait bemutató CNN listán a Hortobágy is szerepel
Ismét magyar ételeket kóstolt a népszerű YouTuber
Hűha! Amikor veszélyes a szelfi
Amerikai toplistán egy magyar város

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!