multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

57 százalékkal nő a forgalom, míg egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés.
Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint bármikor a hónapban – ismertette Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.
Bátrabban költenek a SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek, esetükben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Tovább nőhet a kártyabirtokosok költése, ugyanis a Szallas.hu előzetes adatai szerint minden 10. esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén.

Az apartmanok és a vendégházak a legkeresettebb szállástípusok, a vendégek csaknem fele valamelyikükben tölti a hosszú hétvégét.
A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsorba Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is bekerült – közölte a Szállás.hu.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

CNN szerint az egyik legjobb sörös város a világon Budapest
A magyar paprika ismét elvitte az ételek Oscar-díját
Tizedik alkalommal nyílik meg a Magyar Ízek Utcája
A rögös túró verhetetlen
Íme Magyarország tortája

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!