multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Több mint 40 magyar és külföldi termelő mintegy 150 természethű bora lesz kóstolható az 9. Mitiszol? fesztiválon szombaton a Bálna Budapest épületében, ahol számos, organikus alapanyagokat használó gasztrokiállító is várja a látogatókat.
Új helyszínen és számos új kiállítóval jelentkezik idén Magyarország és a régió egyetlen organikus, biodinamikus és natúr borkóstolója.

Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett Mitiszol? fesztivál azzal a céllal indult, hogy a természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica szervezethez csatlakozott termelőket mutassa be egy “emberléptékű” sétáló kóstolón. A rendezvény a kezdetek óta jelentősen bővült, és immár hasonló szellemiségben dolgozó külföldi – idén osztrák, olasz, francia, spanyol és csehországi – pincészeteket is vendégül lát.

Lehetőség lesz azonban más organikus termékek kóstolására is: a látogatók pálinkákkal, ginekkel, specialty kávékkal, kisüzemi sörökkel, szörpökkel, gyümölcslevekkel, természetes ivóvizekkel, sőt még kozmetikumokkal is találkozhatnak.
A természethű borok és egyéb italok mellett organikus alapanyagokból, adalékok nélkül készült ételeket is kóstolhatnak majd az érdeklődők, akik külön jeggyel három workshopon is elmélyíthetik az organikus borokkal kapcsolatos tudásukat.

Forrás: MTI

Kövess minket a facebookon is!


Ez is érdekes lehet a számodra…

Jön az Olasz gasztronómiai világhét
Ennyiért kelt el a néhai Anthony Bourdain sztárséf kedvenc konyhakése
Hoppá! Ilyet még nem láttál! Terápiás malac a reptéren
Márton-nap a turizmusban is fontos
Nyomtatott 3D-s „hús” kerülhet rövidesen az éttermek asztalára

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!