multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája – adta hírül a The Guardian című brit napilap szerdán.

A Big Ben Number 10 elnevezésű, 28,95 fontba (10 185 forintba) kerülő fogást tíz egymásra pakolt, sajttal és 25 szelet sült baconnel gazdagított hamburgerpogácsából készítik. Az óriásburger másfél kilót nyom, és a cikkíró hangsúlyozottan felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire egészségtelen.
A George Pub and Grill, ahol a hamburgert kínálják, elhárítja a felelősséget, mondván, rendeléskor figyelmeztetik a vendégeket, hogy csak saját felelősségükre fogyasszák az ételt. A kocsma tulajdonosa, némi fekete humorral, 500 fontot (176 ezer forintot) ajánlott fel a hamburger elfogyasztása miatt esetleg elhalálozók sírkövére.

A brit naiplap szerint már akadt egy vendég, aki megpróbálkozott a fogással: az evőversenyeken részt vevő Kyle Gibson 22 perc alatt felfalta az egészet, és azt állította, hogy élete legfinomabb burgere volt.
A cikk szerzője emlékeztetett arra, hogy egy egészséges felnőtt napi szükséglete 2500 kalória, tehát az óriásburgerrel egy egész heti kalóriamennyiséget fogyaszthat el az ember. Vagy egy egészséges ételre lefordítva, olyan, mintha egyszerre 10 kiló kinoát enne meg.

Szavazz! Szavazz! Szavazz!

Te megtudnál enni egy 1,5 kg-os óriásburgert?
  • Add le a szavazatod ...

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

A Tate Modern volt a leglátogatottabb turistalátványosság 2018-ban Angliában
Hoppá! Te laknál Churchill legénylakásában? Most akár megteheted!
Rekordok a turizmusban
Szeptembertől nem köthetnek ki a nagy tengerjárók Velence történelmi központjában
Jelentős bírságot fizethet, aki leül a Spanyol lépcsőn Rómában

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!