multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Valamennyien ismerünk olyan trükköket, melyeket a boltok, üzletek előszeretettel alkalmaznak azért, hogy minél több vásárlót becsalogassanak, és vásárlásra bírjanak. De vajon a vendéglátásban melyek ezek a trükkök?

Most nézzük top 5 listánkat, melyekre érdemes odafigyelnünk legközelebbi vendéglátó egység felkeresésekor

2000,- helyett, most csak 1990,-

Jól ismerjük ezt a taktikát. Hiszen a 9-es számjegy látványa sokkal inkább meggyőz minket arról, hogy ez baráti ár. Már meg is rendeltük az ételt, vagy meg is vettük az adott terméket. Hiszen most csak 1990!

Nagymama mód

Egyből mindenkinek saját nagymami főztje jut eszébe… és már lép is be az étterembe, hogy újra ízlelhesse gyerekkorának kedvenc ételét… De vajon tényleg nagymama főzi?? Érdemes átgondolni mikor nagymama módra készített gulyáslevest szürcsölgetünk…

Víztrükkök

Vannak olyan vendéglátóhelyek, főleg külföldön ahol a csapból mindig, minimum langyos víz folyik. Ez azért van, hogy a szomjunkat ne ilyen megoldással oltsuk, hiszen lehet rendelni behűtött ásványvizet is nem?

Köret probléma

Bizony előfordul, hogy az étlapon megkívánjuk a főételt, és rögtön oda is van írva, hogy ajánlott köret ez meg ez… Aztán persze rendeljük is az adott áron… De a köret árak bizony az utolsó oldalon vannak feltüntetve… Ugye milyen buktató is ez? Mondjuk az 1990 forintos baráti ár helyett, máris 2980 forintnál járunk… 🙂

Viselkedés

Ha ügyes a felszolgáló, pincér.. és belead apait anyait, az is meggyőző lehet… főleg a borravalónál… 🙂

Ti milyen trükköket ismertek, melyeket vettétek már észre?
Ne felejtsetek el követni minket a facebookon is!

 

 

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!