multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Blogsorozatunk soron következő részében nem a megszokott finomságokról, különleges ételekről írok. Bár kétségtelen különlegesnek különleges a téma, de már kevésbé finom. Vagy mégis?

Svédország megtette azt, amire más nem biztos, hogy vállalkozna, vagy megéhezne?

Ha valaki szereti az extrém és bizarr ételeket, mindenképp ott a helye az undorító ételek múzeumában, ahol akár láthat rizsborban ázó döglött egereket, kukacos sajtokat, száznapos tojást, erjesztett cápahúst és denevérlevest a teljesség igénye nélkül természetesen.

“A múzeum a világ legbizarrabb, legundorítóbb ételei és italai közül nyolcvanat vonultat fel, amelyekből meg is kóstolhatnak néhányat a vállalkozóbb szellemű látogatók. A kóstolók között szerepel a svédek gyomorforgatóan büdös erjesztett heringje (surströmming), az izlandi erjesztett cápa, valamint a romlott húsra emlékeztető bűzt árasztó durián gyümölcs. A tárlaton egyebek között a szardíniai nyüves sajtot (casu marzu), a hagyományos skót húsételt, a birkabelsőségekből készített haggist, a perui sült tengeri malacot, valamint az észak-amerikai zselatinsalátát és a gyökérsört is megismerhetik a látogatók” – írja az eredekesvilag.hu

Ha kíváncsi vagy egyéb képekre: https://disgustingfoodmuseum.com

Forrás: eredekesvilag.hu, disgustingfoodmuseum.com

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Google: a turizmussal kapcsolatos keresések felét mobilról indították tavaly az érdeklődők
Új libegője van az országnak
Ki volt Gundel János, a magyar szállodás- és vendéglősdinasztia alapítója?

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!