multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Tudom nem éppen közel van hozzánk Amerika, de talán akit érdekel a gasztronómia, érdemes néha a tengerentúlra is fókuszálni. Nemrég jelent meg a hír a CNN-en, hogy megnyerte a Zahav nevű philadelphiai étterem a James Beard-díjat.

Elsőre gondolom ez a hír most nem mondd sokat. Épp ezért tartottam fontosnak, hogy írjak az Amerikában igen népszerű gasztronómiai díjról. Olyan mint a Michelin-csillag, de azért mégsem.

Azok számára, akik nem ismerik, a James Beard-díj nem más, mint a James Beard Alapítvány, egy New York-i székhelyű non-profit szervezet, amely elsősorban ösztöndíjakkal és vendégséfek által adott vacsorák szervezésével foglalkozik.
Ezek mellett minden évben hatalmas ceremóniát tart, amelyen az amerikai vendéglátóipart és az ezzel foglalkozó médiumokat díjazza. A díj 1990 óta létezik.
A különlegessége, vagy éppen hátránya, hogy csak azok az éttermek lehetnek érintettek, amelyek az Egyesült Államok területén találhatóak.
A Zahav egyébként 2008-ban nyílt meg, és arra törekszik, hogy létre hozza „az izraeli kulturális örökség hiteles ízét Philadelphiában” .
Forrás: CNN, diningguide
Kövessetek minket a facebookon is!

Ez is érdekelhet…

Repülőgépek, melyek étteremként funkcionálnak
Szálloda, ahol minden ehető
Hoppá! Íme, a világ első gitár alakú szállodája

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!