multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Majd’ 20 éve, történt, hogy egy lyukas órámban bementem az első étterembe, ami az utamba került, a Karolina úton (Raffaello). Kicsit zavaró volt, hogy egyedül voltam vendég (ez általában nem jó jel), és két pincér állt vigyázzban az asztaltól 3 méterre. Viszont az étel nagyon finom volt, és bár lehet, hogy addig rossz helyeken jártam, de először fordult elő, hogy a spagettihez kanalat is hoztak. Étkezés végén az olasz tulajdonos jött az asztalomhoz, megköszönte, hogy nála ebédeltem, és mint a legelső a nyitás után, legyek az ő vendége, nem fogadott el pénzt.

Régen jártam arra, de most azt gondoltam, hogy egy 25-30 fős társaságot odaszervezek ebédre.
Személyesen mentem be pár héttel az esemény előtt, hogy asztalt foglaljak.

Biztos bennem van a hiba, a túlzott elvárásaimmal, de végül csalódottan jöttem el…

Az étterem előtt, fél órával a nyitás előtt hárman bagóztak. Motoros futárnak tűnt mindhárom férfi.
Miután elárultam, hogy csak asztalt foglalnék, egyikük bement megkérdezni, tud e valaki velem foglalkozni… Igen, szuper…

A pincérek nem reagáltak arra, hogy én voltam az első vendég, ok, mindjárt nyitnak, biztos sok dolguk van, ok, nem gondoltam, hogy öri-barik leszünk… (én persze a helyükben elmosolyodnék és azt mondanám: igen, tényleg?!)
Viszont kiderült, hogy az új tulaj nem szereti, ha hétvégén csoportos foglalás van, és semmi pénzért nem szolgálna fel rántott húst. “Mert ez egy olasz étterem!”

Én meg azt gondolom, hogy ha nincs rántott hús, az még kevés, hogy jó olasz étterem legyen.

Magamban elnézést kértem, amiért futárnak néztem, de elgondolkoztatott, hogy tulajdonosként, akkor is ha nem olasz vagyok, hanem magyar, hogyan viselkednék…. Ha egy kicsit kedves, ha kicsit is olasz, ha kicsit is jó tulaj, ha (minden alkalmazottal együtt) nem a szomorú, flegma, nemtörődöm hozzáállást kapom, akkor, hagytam volna meggyőzni magam, hogy hétköznap legyen az összejövetel és a jól meglennénk rántott hús nélkül is…

 

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!