multiblog.hu család tagja

Vendéglátás

Turizmus

Vendéglátás

Gasztronómia

Aki figyelte az elmúlt hetek híreit, láthatta, mennyire hergelte a világot Csernobil helyzete, mely a turisták által ismét nagyon felkapott hellyé vált a helyről szóló sorozat miatt.

Most ismét jött a hír, miszerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendelet adott ki, amelyben egy úgynevezett “zöldfolyosó” létesítését tűzte ki célul a csernobili övezetben, hogy zavartalanul látogathassák a turisták a területet.
Az ukrán elnök Csernobilba utazott, ahol ünnepélyesen üzembe helyezték az atomerőmű 1986-ban felrobbant négyes reaktorblokkja fölött épült új korszerű szarkofágot.

“Csernobilt meg kell mutatnunk a világnak: tudósoknak, ökológusoknak, történészeknek, turistáknak. Sajnos, a tiltott zóna jelenleg a korrupció jelképe. A rendvédelmi szervek kenőpénzt szednek a turistáktól, illegálisan szállítanak ki onnan fémhulladékot, illetve használják fel természeti erőforrásait” – fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán elnök – az Interfax Ukrajina által idézett helyszíni beszédében – azt ígérte, hogy többé nem lesz hosszas sorban állás a zóna határában lévő ellenőrző pontnál, sem “a belépés váratlan megtagadása, amiről az ember csak érkezésekor értesül”. Kijelentette, hogy nem lesz többé tiltott a videofevételek készítése, és “egyéb hasonló ostobaságok sem”.
“Fejezzük be végre az emberek, a látogatók riogatását, és változtassuk a tiltott zónát tudományos és jövőbeni turisztikai mágnessé. Tegyük a szabadság földjévé, legyen az új Ukrajna egyik jelképe, ahol nincs korrupció és nincsenek ostoba tilalmak, hanem helyettük beruházások vannak és jövő” – hangsúlyozta az elnök.

Te mit gondolsz erről?

Forrás: erdekesvilag.hu

Kövessetek minket a facebookon is!


Ez is érdekelhet…

Májusban 2,4 százalékkal csökkent a szálláshelyek forgalma
Új szálloda Budapesten
Az American Airlines Budapestet ajánla kiadványában
Idén 16 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos kék hullám zászlót.
Poénos menü, mely bejárja a világot

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!